Миналата година е била най-горещата в историята на планетата – вероятно

...
Миналата година е била най-горещата в историята на планетата – вероятно
Коментари Харесай

Сергей Станишев: Климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни

Миналата година е била най-горещата в историята на планетата – евентуално най-топлата през последните 100 000 години – това съобщи евродепутатът Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на на Форум за прогресивни леви решения на тематика " Цената на персоналния преход – зелен, цифров, демографски ".

Той добави, че климатичните промени удрят най-силно по-бедните страни и по-бедните пластове на популацията: " И броят на естествени бедствия се форсира, и това въздейства върху всичко, върху смяна на цените за опазване на здравето, за храна, за вода, и въздейства върху бедните най-вече, заличаване на активи, понижаване на цената им, доста други аспекти, които в този момент трансформират действителността. И желая да подчертая, че те влияят непропорционално, най-засегнати са бедните страни, най-засегнати са по-бедните пластове на популацията, те са в необикновен риск. Задачата на социалдемокрацията, на левицата, е да ги отбрани “.

Събитието е част от поредицата от конгреси за прогресивни леви решения, които се организират по самодейност на евродепутатите от групата на " Прогресивния алианс на социалистите и демократите " в Европейския парламент Сергей Станишев  Сергей Станишев Сергей Дмитриевич Станишев e ръководител на Националния съвет на Българска социалистическа партия, министър-председател на,, Елена Йончева  Елена Йончева Елена Йончева е български публицист. Родена е на 27 май 1964 година в град София. Йончева е работила в, Петър Витанов  Петър Витанов Петър Витанов е роден на 18 април 1982 година в Сливен. Завършва Английската гимназия в София. Владее, отбелязва БНР. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР